Milloin hiekoitushiekan poisto tapahtuu?


Hiekoitushiekka on poistettava:

Eri vuosina kevään sääolot vaihtelevat. Pitkään jatkuvat yöpakkaset saattavat hidastaa hiekkojen puhdistusta. Lähtökohtana on, että putsaaminen aloitetaan, kun lämpötila on pysyvästi plussan puolella myös öisin. Näin ei synny tarvetta teiden uudelleenhiekoitukselle, mikä säästää rahaa. Yleensä urakoitsijan koko kalusto on liikkeellä aina olosuhteiden salliessa. Puhdistuskalustoa on kuitenkin rajallisesti, joten poistokohteita on pakko priorisoida esimerkiksi liikennemäärän mukaan.

Kevätpuhdistuksen jälkeen päällysteet pidetään hyväksytyn laadun mukaisesti puhtaana seuraavaan liukkaudentorjuntakauteen saakka.

Taajama-alueella harjataan, ellei muuta sovita, kostuttavalla keräävällä laitteella, eikä sivuun harjausta sallita. Muualla sallitaan sivuun harjaus. Kuivaharjaus on kaikissa kohteissa kielletty.

Portaista, kevyen liikenteen kulkuluiskista ja pysäkkiyhteyksistä poistetaan talven hiekat sulan kauden vakiinnuttua huhtikuussa.  Keväällä puhdistetaan liikennesaarekkeet ja muut tiehen liittyvät päällystetyt ja kivetyt alueet.